Actualul Forester il vad ca pe o adevarata masina de familie, care ofera confort, silentios, versatil, foarte bun pentru drumetii, on si off the road, pe drumuri de genul macadam, zapada, usor de utilizat ca sistem awd. Asa cum scriam cand am avut ocazia sa conduc actualul model, confera spatiu, confort, siguranta. Iar ca dinamica, da, poate ca se simte mai lenes decat modelul anterior, dar cate familii fac drift sau drag cu masina?
Cum totul este subiectiv, la exterior as avea niste rezerve sau compromisuri de notat, dar la interior mi se pare top - spatiu, confort, vizibilitate.
Si revenind la testele discutate si pe aici - nu stiu cati ar chinui masina asta pe macadam framantat, pante nesigure etc. Cu vechiul Forester, cum era sau este in continuare varianta SH, da, am testat, am mers, a facut fata cu brio, e altceva. Alta generatie, alte scopuri, alta configuratie.
La ce optiuni avem acum ca masini de familie, awd, all rounder, all roads, nu stiu ce sa zic - cred ca tot Forester ramane mai capabil, daca nu ai bani de Outback, care clar ofera mai mult motor. La alte marci, sigur, mai ieftin sau mai scump, dar Subaru isi pastreaza atuuri in general, pe care nu le regasesti usor la competitie.