Salutare , tuturor !
Acesta este primul meu Subaru si m am decis sa vi l prezint si sa tin un mic jurnal .
Masina a avut un singur proprietar inaintea mea si are un istoric aproape complet, ultimii ani ne mai fiind intretinut in reprezentanta ( cel mai probabil din ratiuni de costuri ) , dar cu facturi si toate cele.
Este o masina care imi face demult cu ochiul, dar pana n am vazut o la un prieten nu i am acordat atata credit, mai ales ca e foarte greu sa gasesti una in stare buna si neatinsa de rugina.
Nu planuiam sa iau ceva cu cutie automata avand in vederea vechimea masinii si planurile de viitor pe care o sa le detaliez mai jos, dar vazand in ce stare se afla, n am putut sa o ignor.
Motorizare 2.0 177 de cai si cutie automata, an de fabricatie 2002 , 203.000 de km la bord si o culoare mai rara si ciudatica, gold, dar e singurul "aur" cu care votez si care imi place.
Dpdv tehnic se prezinta bine spre foarte bine, dar necesita cateva reparatii de urgenta.
Ce am constatat pana acum :
1 ) apa nu urca decat o liniuta si ramane acolo. Motorul nu fierbe, antigelul este curat, uleiul la nivel, asa ca am scos vinovat termostatul.
Am de ales intre GATES TH32478G1 si Mahle TX 79 78D . Poate ma sfatuiti voi mai bine ce sa aleg.
2 ) undeva prin partea dreapta a motorului, in zona turbinei pierde ceva lichid si scoate fum alb, dar numai cand masina este pozitionata cu botul in sus. In plan drept sau cu botul in jos nu are nicio problema. Banuiesc ceva garnitura, colier, furtun. Urmeaza sa investighez.
Daca s a mai conforuntat cineva cu o problema similara, o sugestie mi ar fi de mare ajutor.
3 ) vajaie foarte tare . Problema vine de la chederele din zona boxelor, o problema foarte cunoscuta la acest model, dar exagerat de costisitoare pentru niste bucati de plastic.
Cred ca o sa ma impac cu ideea ori o sa comand plasticele cand o sa fac o criza de nervi, ca in mod rational nu am sa dau niciodata atatia bani pe ele.
Urmeaza schimbul de uleiuri si consumabile.
Motorul o sa primeasca Motul 5w40 X-Cess.
Pentru cutia de viteze am cautat Subaru ATF- HP dar nu reusesc sa il gasesc niciunde, asa ca m am reorientat spre uleiul Subaru la canistra cu cod K0410Y0700 si filtrul 38325AA032 .
Uleiul l am gasit la Autokino la pretul de 120 lei / litru.
Pentru diferentiale am citit ca e nevoie de 75-90w GL-5 . O sa incerc sa gasesc tot pe Subaru, daca nu, merg pe Motul sau Liqui Molly.
Distributia o iau si pe ea in calcul, dar nu stiu ce sa aleg. Gates, Dayco , Conti ? Voi ce ati ales ?
Masina vreau sa o pastrez in starea originala, fara modificari la motor sau suspensie, nu ma intereseaza nici offroad si nici o crestere de putere.
Motivul pentru care am spus ca nu vreau cutie automata este ca am planificata o expeditie in urmatorii 2 ani, pana in Mongolia si tarile din jur.
Avand in vedere vechimea masinii, am ceva retineri, caci as fi preferat o manuala, restul masinii fiind exact ce trebuie pentru un asemenea drum.
Pana la urma sper sa se concretizeze plecarea cand lucrurile se vor mai linisti in partea aceea, si sa revin si cu un jurnal de calatorie in cadrul acestui topic.
As dori sa ii montez un scut metalic. Exista asa ceva pe original sau aftermarket ?
Din cand in cand o sa mai vada niste zone de pescuit si zone montane, si as vrea sa o menajez.
Poze nu pot sa pun decat la sfarsitul lunii ca masina e la garaj si eu sunt plecat, dar o sa scotocesc telefonul si poate gasesc ceva.