Gold 02 XT 4EAT
Subaru club Romania

Gold 02 XT 4EAT

Re: Gold 02 XT 4EAT
« Reply #20 on: June 22, 2025, 00:53:34 AM »
Īmi spune cineva, va rog, cum pun pozele direct aici ? ca sa nu le mai fac Upload pe site și apoi sa postez aici.

Azi am ridicat mașina pe elevator și am făcut mai multe poze cu starea generală a mașinii.
Dacă tot am prezentat o exterior- interior, sa pun și niște poze cu ce este sub ea.

Muttley

• 5358
« Reply #21 on: June 22, 2025, 08:59:39 AM »
Pare rau, n-am cod, opposedforces e mort, sper ca nu definitiv, iar alt site de coduri nu cunosc.

Pentru turbo inlet poti folosi un manson siliconic, dar e carpeala. Sau sa cumperi un turbo inlet siliconic cu totul, doar ca se inlocuieste (ideal) prin scoaterea galeriei de admisie, ocazie cu care poti inlocui si o groaza de alte chestii, care oricum cer atentie.
Dupa 20 de ani, repet, tot ce e cauciuc si plastic cere refresh.

Pozele le pui cu insert image. Open in new tab de unde le faci upload, copy link, insert.
Iete.

« Last Edit: June 22, 2025, 09:00:51 AM by Muttley »
WRX SW 2002

« Reply #22 on: June 22, 2025, 11:15:54 AM »
LE : am reusit  :laugh: multumesc inca o data !

o luam din spate spre fata

Am gasit cateva bucse moarte si flanse de la evucare ruginite

Bucata asta de cauciuc o mutam sus-jos cu mana si nu mi se pare ca asa ar trebui sa fie, plus o gramada de ulei si de impuritati.

partea soferului

partea pasagerului de unde iese si nenorocitul ala de fum

Bucse fata

« Last Edit: June 22, 2025, 11:38:52 AM by roadtusubaru »

« Reply #23 on: June 30, 2025, 10:36:41 AM »
Cred ca am gasit codul / piesele de care am nevoie

https://subarak.pl/en/engine-gaskets/311-genuine-subaru-valve-cover-gaskets-kit-fits-impreza-forester-ej205-2003.html

Vreau sa dau o comanda mai mare pe Subarak si as vrea sa le iau toate odata.
Pentru bucsele mari fata-spate are cineva codurile ?

Zona schimbatorului de viteze este iluminata? La mine este bezna totala in jurul literelor.
Am niste beculete arse si la comenzile pentru aerul conditionat. Am gasit modelul de bec pe un forum din America, dar nu reusesc sa le gasesc nici pe Amazon.
A comandat cineva si mi poate spune si mie unde le a gasit ?

Muttley

• 5358
« Reply #24 on: June 30, 2025, 11:12:53 AM »
De pe pagina poloneza lipsesc garniturile aproximativ dreptunghiulare de la capacelele de ventilatie ale capacelor de chiulasa.
Compara pozele si le identifici: https://www.fastwrx.com/products/subaru-valve-cover-gasket-set

Bucse mari de brat am eu de vanzare, dar trebuie depresate din coliviile de Impreza si presate in cele de Forester. Trebuie mecanic atent, deci nu te sfatuiesc.

- bucse mari brat GD/GG, parcurs foarte redus. Versiunea cu bucsa plina, dar nu grN - 300 lei.
WRX SW 2002

« Reply #25 on: June 30, 2025, 11:28:21 AM »
Multam tare fain !

https://subarak.pl/de/motor-dichtungen/277-original-subaru-%C3%B6labscheider-deckel-dichtung-passt-impreza-forester-11832aa031.html

Pare ca astea sunt. Ciudat ca nu fac parte din niciun kit, nici pe alt site. Nu inteleg de ce nu sunt incluse daca s de acolo...

Legat de bucse, as putea sa le comand si aftermarket daca au rezistat atatia, dar am vazut ca diferenta de pret intre original si aftermarket este mica de cele mai multe ori.
Inca nu troncane nimic, dar dupa o iarna cu inghet-dezghet sigur o sa inceapa sa o fie discoteca in masina si n as vrea sa ajung pana in stadiul ala.

Vreau sa dau o comanda mai mare care sa includa garnituri, filtre, bucse, furtunuri care au durata de viata mica sau sunt predispuse la defectare.

N am nici cea mai mica idee ce inseamna grN :laugh:
« Last Edit: June 30, 2025, 11:29:21 AM by roadtusubaru »

Muttley

• 5358
« Reply #26 on: June 30, 2025, 11:36:00 AM »
Grupa N e o categorie de omologare in raliuri, unde masinile sunt in punctele esentiale de serie. Lui Subaru i-a cam curs mucii in grupa aia, asa c-a dezvoltat o serie de elemente de mecanica mai axate pe performanta, in detrimentul confortului. Articulatiile ar fi unele dintre ele, bucsele asemenea.

Adica eu vand bucse normale, standard. GrN am pe masina, hence vanzarea.
WRX SW 2002