Foarte tare. Salut!
Amortizoarele spate/arcurile sunt noi (fara self-leveling, nu stiu ce s-a pus inainte). Pe fata sunt alea vechi, stock. Am de gand sa trec la amortizoare/arcuri mai joase all-around (probabil in primavara, pana atunci merg asa).
Legat de ulei, m-am exprimat gresit. Am luat ulei cu norma API SP (care e ultima din categoria asta, SN, SN Plus, etc) si ajuta cu low-speed preignition (detonatii la turatii mici, cand riscul e foarte mare, load mare pe motor si turatie mica). A aparut pentru motoarele noi turbo (cilindree mica si/sau turbo si compresie mare) si ajuta intr-o oarecare masura cu evitarea detonatiilor la turatii mici/load mare.
Direct de la ei.
What it improves: Compared to previous standards like API SN and SN PLUS, API SP offers better protection against:
Low-speed pre-ignition (LSPI)
Engine and timing chain wear
Corrosion
Compatibility: API SP is fully backward-compatible with earlier API service categories (SN, SN PLUS, SM, SL, SJ).
Acum, eu n-am facut teste, dar ulei de genul se recomanda si la masini de performanta (gen BMW B58, pentru prevenirea detonatiilor sub load). Ulei cu norma SP e recomandat din ce-am vazut si prin US (IAG Performance spre exemplu, recomanda fix uleiul asta pentru motoarele neumblate cu cote standard la cuzineti).