Salutare,
Sunt proaspat, proprietar de Subaru Forester 2022, 2.0 e-Boxer, achizitionat din Germania la 27000 km!
Am facut o revizie generala in Decembrie la SMT sa stiu ca sunt facute toate ca sa stau fara stres.
Acu cateva zile am verificat nivelul de ulei si surpriza: pe joja era un surplus de aprox 1.5 cm peste limita maxima. Initial am crezut ca nu am verificat bine, am incercat in toate felurile, si dupa 15 minute la cald, si dupa 3-4 ore, si dupa o noapte la rece...acelasi nivel ridicat.
Am mers chiar astazi, cand scriu acest topic la un service local si l-am rugat sa verifice uleiul si sa scoata surplusul! La verificare a mirosit uleiul de pe joja si mirosea a benzina. In fine,, mi-a scos ulei, l-a lasat la limita superioara si am zis sa o tinem sub observatie... Am facut vreo 40-50 km dupa aceea si acum pe seara, la vreo 15 min dupa oprire am verificat si deja e peste jumatate de cm peste limita superioara!
Cei de la SMT, i-am sunat azi, au zis ca ei sub nici o forma nu au pus ulei peste limita, nu stiau ce ar putea fi, ca idee eu locuiesc in Suceava, nu pot sa merg la ei la diagnoza prea curand...
Un alt aspect ar fi ca pe la inceputul lunii ianuarie mi s-a aprins senzorul de filtru de particule, i-am facut regenerarea (mers minim jumatate de ora la viteza peste 60 km/h) si s-a stins martorul, la vreo saptamana iar s-a aprins, iar i-am facut regenerarea si s-a stins,,, acum vad ca nu zice nimic. Nu stiu daca cele doua ar fi corelate,,, cei de la SMT ziceau ca nu, ca doar la Diesel intoarce combustibil inapoi si intra in ulei, ca la benzinar n-are cum!
Daca a mai avut cineva aceasta problema sau daca avem cunoscatori care stiu ce ar putea fi sau ce ar trebui sa fac va rog ajutati-ma cu sfaturi!
Ca si tipar de condus, fac drumuri scurte zilnice, scoala si inapoi, aprox 6 km dus-intors, intr-o comuna de munte dar si 2-3 drumuri saptamanale, pe drum national, de aprox 40 km dus-intors.
Astept cu interes pareri si sfaturi!
Va multumesc!