SF-ul meu de escapade
Subaru club Romania

SF-ul meu de escapade

paulstefan

• 39
  • De profesie Habarnist
SF-ul meu de escapade
« on: September 10, 2026, 16:44:10 PM »
Salutare din nou!
După 4 ani de umblat printre nemtoaice figurante, în rochii de Kashmir și cu nasul pe sus, și după îndelungi lupte interioare cum ca: “nu este bine ce faci!, tu esti sărac!, mai bine îți iei Jimny!, ce o s-a zică superiorul tău? etc”, m-am oprit la un coteț frumos finisat, cu gletiera, cu o vopsea decorativă neagră, mată, pentru sufletul meu asta întunecat, necăjit și încercat de veatza.
Simt ca sunt viu!
2.0 turbo, 177 cai, cutie manuală, 294.000 km.
Prima impresie de la test drive a fost “nu o iau”. Avea o vibrație în cardan, era mai fierătanie, dar am făcut pasul brusc, fără să mă mai gândesc, pe ideea “acum ori niciodată”.
Între timp am întrebat despre ea pe grupul de Facebook și am primit feedback pozitiv.
Și am luat-o.
I-am făcut și cardanul pentru ca vibrația a devenit bătaie în nici 30km: schimbat 2 cruci și echilibrare dinamică. Merge bine.
Scopul ei: mașina de la țară, cu care voi face ieșiri în natură. Mi-ar plăcea să îi pun un kit de înălțare și niște AT-uri, dar mai încolo. Până atunci aș schimba niște consumabile ușoare (fise, bujii, uleiuri, filtre). O să țin aici jurnal de bord.
O să vin și cu poze cat de repede posibil, jucăria e interesantă!  ;D
SF.SH.EE20.12
SF.SF.EJ205.02

paulstefan

• 39
  • De profesie Habarnist
Re: SF-ul meu de escapade
« Reply #1 on: September 10, 2026, 16:56:40 PM »
Poze de la fostul proprietar, mai artistice putin:

« Last Edit: September 10, 2026, 17:39:53 PM by paulstefan »
SF.SH.EE20.12
SF.SF.EJ205.02

« Reply #2 on: September 10, 2026, 21:21:22 PM »
Sa te bucuri de ea! Arata bine  :) Designul este chiar mai reusit la SF, cu aripile evazate...  Eu as face una, dar de asfalt, suspensii coborate...etc. Multa bafta!

paulstefan

• 39
  • De profesie Habarnist
« Reply #3 on: September 16, 2026, 16:05:35 PM »
Salutare, weekendul trecut am urcat la Tabla Butii si a fost superb. Masina a mers foarte bine, cu mici exceptii pe care o sa vi le prezint mai jos. Pana atunci, poze:

.

Problemele au fost urmatoarele:
1.Bara spate s-a desprins. Nu statea bine de la inceput. Am ajuns cu ea acasa, deci o sa o fixez mai bine;
2. Miroase a benzina foarte tare. Atat in masina, cat si pe langa. Facusem plinul, iar dupa ce am facut vreo 200km parca mirosul a disparut. Apoi am facut iar plinul ca sa vad consumul (apropos - 10l la suta mers de dn plus escapada), mirosul a reaparut.
3. Dupa ce am urcat cam 1,5-2km cu treapta 1, la vreo 2500 turatii si am ajuns in golul alpin, pedala de ambreiaj nu mai revenea in pozitia normala dupa calcare. O calcam pana la fund, schimbam treapta de viteza, se ridica 3-4 cm cat cupla ambreiajul si ramanea acolo. Am incremenit.... dupa cateva pauze de poze si admirat peisaje, si-a revenit si a mers normal, ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Ceva s-a incins si apoi s-a racit. Ce o fi oare?
4. Astea nu sunt probleme de la escapada asta, dar merita sa intreb aici:
4.a - cine ma poate ajuta cu chederul/rama din plastic de la parbriz, partea stanga?
4.b - Recomanda cineva un kit de inaltare mai safe? As monta si niste distantiere.
4.c - Ce dimensiune de anvelope AT ar fi recomandate? acum am anvelope de iarna 215x60x16, dar am fost acum pe niste pietre ascutite si mi-a fost teama.
5. Am un sunet de tractor/autobuz de pe vremea mea, sau nu stiu cum sa il explic. Se aude doar in sarcina. Mi-e teama sa nu fie un rulment prin cutie sau ceva prin diferentialul central. Cardanul nu vibreaza ca i-am inlocuit crucile cardanice. Isi da cineva cu presupusul?

In rest foarte multumit. Si eu si baietelul meu  ;D. Accelereaza foarte bine, franele sunt ferme, parca bate ceva pe la roti, dar nu imi fac griji deocamdata.

Am urcat o rampa cu ea de nu mi-a venit sa cred...

Weekendul urmator, daca e vreme buna, merg la Varful Grohotis.

Toate bune!
SF.SH.EE20.12
SF.SF.EJ205.02

paulstefan

• 39
  • De profesie Habarnist
« Reply #4 on: September 16, 2026, 16:07:02 PM »
Masinuta asta are foarte mult potential.
Am facut o simulare cu niste BBS-uri care mie imi plac foarte mult, dar pe 18.
Asta apropos de ce ziceai, @EdisonFx

« Last Edit: September 16, 2026, 17:10:24 PM by paulstefan »
SF.SH.EE20.12
SF.SF.EJ205.02

paulstefan

• 39
  • De profesie Habarnist
« Reply #5 on: September 16, 2026, 16:12:58 PM »
Iar aici am facut o simulare cu aceleasi BBS-uri, dar pe 16 si cu AT-uri potrivite.
In poza ar fi si inaltata cu vreo 4-5 cm.
In configuratia asta as vrea sa o aduc.

« Last Edit: September 16, 2026, 17:07:41 PM by paulstefan »
SF.SH.EE20.12
SF.SF.EJ205.02

MihaiFlorescu

• *
  • 14283
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #6 on: Today at 09:57:44 »
La ambreiaj poti incepe cu o inlocuire a lichidului si aerisire.

Sunetul de camion vine probabil de la rulmentii din extensia diferentialului central. Am schimbat la wrx 2001 si la outback. Daca nu ma insel parca si la impreza neagra aspirat 2005.
Pe vremea aia cei 4 rulmenti costau 4-500 lei. Se da jos cardanul, se desface capacul si din pacate ai nevoie de presa pentru a schimba acei rulmenti. Si ulei de cutie.