Nu putini sunt cei care au dat sanse minime de reusita a forumului, clubului, a comunitatii in general, dar iata-ne ajunsi la varsta de doi ani, mai multi, mai maturi si mai organizati.

Impreuna am decis ca destinatia ideala pentru a sarbatori acest eveniment este un tinut de poveste, o regiune cu oameni calzi si primitori, cu poale-n brau cum nicaieri nu mai gasesti… Varatec, judetul Neamt.

 

Ne adunam dis de dimineata intr-o parcare din Bucuresti, nerabdatori, dar responsabili, toate cele 17 masini fiind echipate corespunzator pentru acest drum. Totusi, nici o pregatire nu avea sa ne fereasca de pietrisul de pe drumurile patriei pentru care le “multumim” autoritatilor si din cauza carora majoritatea masinilor vor avea nevoie de mici ingrijiri.

 

Dupa un drum lung ajungem la Pensiunea Varatec, situata la 20 min. de Targu Neamt. Aici, personalul amabil ne-a facut sederea placuta si ne-a asteptat cu o cina calda. Va multumim pentru gazduire! Seara, indulcita de un tort special, o continuam cu multa voie buna pana spre dimineata.

 

Incepem ziua de sambata cu o vizita la Zimbraria Dragos Voda. Vom admira frumoasele animale pe care multi dintre noi le vazuseram pana atunci doar la televizor. Este o experienta frumoasa, dar este trist ca una din emblemele tarii poate trai doar in captivitate. Dorim autostrazi si case, dar iubim natura. Din pacate nu avem parte de nici una.

 

Lasand in urma zimbraria, inaintam prin frumosul judet pana la urmatorul punct din program. Cetatea Neamtului inca se oglindeste in “Ozana cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul”. Asteptam sa gasim ruine, ca in majoritatea cazurilor, dar am fost intampinati de un monument restaurat ca la carte, semn ca inca mai exista interes pentru cultura in tara noastra. Taxa de intrare am platit-o cu mare drag, sperand ca si alte monumente vor fi restaurate la fel de bine ca acesta. Profitam de imaginile care i-au inspirit pe atatia scriitori romani si facem o poza de grup, dupa care ne indreptam catre punctul urmator.

 

 

Traversam orasul Targu Neamt si intram pe soseaua E85. Dupa mai putin de o ora, oprim ca orice drumet pentru un popas. Si unde am putea poposi, daca nu la Hanu Ancutei. Pe Ancuta nu am gasit-o, dar mancarea traditionala pregatita in han este buna de te lingi pe degete (“si vinul” spun cei care au stat in dreapta). Atmosfera este animata de muzica live si dedicatii pentru sarbatoritii zilei.

 

Seara de sambata o incepem cu aceeasi voie buna, dar si cu o tombola surpriza.  Premiile au fost oferite de POL DISTRIBUTION S.R.L. importator official MOTUL in Romania (www.motul-romania.ro). Partenerul nostru a oferit trei schimburi de ulei MOTUL pentru membrii clubului. Va multumim! Impartim diplomele de participare tuturor membrilor si continuam discutiile si veselia pana tarziu in noapte.

 

Duminica vine repede peste noi si pentru ca intalnirea aniversara se apropie de final, facem o ultima poza de grup, moment in care incepe si ninsoarea mult asteptata.

Ne luam ramas bun de la Varatec si ne indreptam nerabdatori spre casele noastre cu gandul la traseul ales cu o seara in urma. Avem in fata Cheile Bicazului, zapada din belsug si calatoria devine o adevarata placere. Uimiti de frumusetea locului si clocotind de adrenalina traversam muntii cu destinatia Brasov. La o rascruce de drumuri, cativa aleg DN1, altii DN1A si un grup mai mare alege drumul cel mai lung si mai periculos, soseaua E574. Intalnim un Rucar-Bran viscolit si ne bucuram de aceasta data ca autoritatile nu au intervenit cu utilajele din dotare. Brusc, ne dam seama ca nu avem nevoie de zi sau iluminat stradal pentru a ne bucura de frumusetile locului, serpentinele acoperite cu zapada fiind pe placul nostru!  Restul drumului il parcurgem linistiti si bucurosi ca am ajuns teferi la drum drept, asteptand cu sufletul la gura fotografiile realizate.

 

In incheiere, dorim sa multumim partenerului nostru, POL DISTRIBUTION pentru suportul oferit, pensiunii Varatec pentru gazduire, tuturor participantilor la intalnire pentru intelegere, comportament rutier exemplar si pentru ca au fost alaturi de noi, dar mai ales membrilor 2xRal (Raluca) si 2xGhe (Claudiu) pentru complicitate.

Sa ne vedem cu bine la intalnirea de 3 ani!